Snelle levering door PostNL met Track & Trace.

Gezond Bezig Zijn staat voor veilig winkelen en betalen.

Blanco verpakking. Gezond Bezig Zijn wordt niet als afzender vermeld.

Bestel op werkdagen voor 16:30, dan wordt uw pakket dezelfde dag nog verzonden.

Sneller bruin worden

http://gezondbezigzijn.nl/img/info-advies/snel_bruin_worden.jpg Een bruine huid is een schoonheidsideaal waar veel Nederlanders van dromen. Iedere zomer doen we met z’n alle ons best om zo bruin mogelijk te worden. Hoe bruin we worden is voornamelijk bepaald door de hoeveelheid melanine in ons lichaam. Maar wat is melanine precies en hoe wordt je zo snel mogelijk egaal bruin?

Wat is melanine?
Melanine is het pigment dat je huid, haar en ogen kleur geeft. Bij weinig of geen melanine in het lichaam kan er sprake van albinisme of vitiligo (witte vlekken) zijn. Deze huidaandoeningen zijn vaak erfelijk bepaald.

Melanine wordt aangemaakt door bepaalde huidcellen die melanocyten heten. Zonlicht bevordert de aanmaak van melanine waardoor de huid bruin kleurt. Na ongeveer vijf dagen sterven oude huidcellen af en komen er nieuwe cellen voor terug. Deze nieuwe cellen hebben een hoger melaninegehalte.

Hoe wordt je bruin?
UV straling vanuit de zon zorgt er voor dat de huid bruin verbrand. UV straling brengt schade toe aan de huidcellen, de huid wordt rimpelig en droog. Melanine beschermt de huid tegen UV straling.

Helaas gaat dit proces niet bij iedereen gelijkmatig, er kunnen pigmentvlekken ontstaan. Vaak ontstaan deze op plekken die veel aan de zon worden blootgesteld zoals in het gezicht, handen, armen en decolleté.

Tips om egaal bruin te worden
De aanmaak van melanine verhogen
Door het gebruik van natuurlijke voedingssupplementen kun je het melaninegehalte in je lichaam verhogen. Bij aanraking met UV straling zal je lichaam meer pigment vormen en je huid donkerder kleuren.

Pas op dat je niet verbrand.
Je wordt bruin door in aanraking te komen met UV straling. Je huid maakt pigment aan om je te beschermen tegen de zon en dit geeft je een bruin kleurtje. Pas echter op met te lang in de zon blijven. Als je huid verbrand zal de kapotte huidlaag eraf schilferen voor je lichaam er aan toe komt om pigment aan te maken. Ga daarom nooit langer dan 30 minuten onbeschermd in de zon. Wil je langer in de zon, smeer je dan in met een goede en hydraterende zonnebrandcrème.

Tussen 12:00 en 15:00 uur is de zon op zijn scherpst. Je kunt de zon dan beter vermeiden om te voorkomen dat je niet verbrand. Ga in de schaduw zitten, daar kun je evengoed bruin worden. In de schaduw van een zonnescherm of palmboom bereikt nog 50% van de UV stralen je huid.

Scrub je huid wekelijks
Door je huid wekelijks te scrubben verwijder je dode huidcellen. Nieuwe huidcellen met meer pigment komen zo eerder naar de oppervlakte.

Gebruik after sun
After sun hydrateert je huid zodat deze niet uitdroogt en rimpelig wordt. Ook bevat after sun kalmerende stoffen die huidbeschadigingen door de zon helpen herstellen.

Producten voor een egale huidskleur.
Klik op het product om het te bestellen.

Sterwit Skin, Skin Whitening, Superbruin

Waarom bij Gezond Bezig Zijn?

  • Unieke eigen producten
  • 100% natuurlijke producten
  • Groot assortiment
  • Veilig betalen met o.a. iDeal
  • Snelle levering
  • Discrete verzending
  • Hoge stapelkortingen

Discreet verzonden

  • Uw pakket wordt niet bij de buren geleverd.
  • Blanco verpakking. Gezond Bezig Zijn wordt niet als afzender vermeld
  • U kunt uw pakket anoniem bij ons ophalen